Kaip kelionėje automobiliu Jums pasitarnaus išmanusis telefonas?

Kelionės automobiliu tiek Lietuvoje, tiek kur kas toliau už savo šalies ribų yra vienas populiariausių keliavimo būdų. Tiesą sakant, šiandien socialiniuose tinkluose galime rasti labai daug įvairių grupių, kuriose keliautojai automobiliais dalijasi savo patirtimi, maršrutais bei patarimais, o tai tik patvirtina, jog toks keliavimo būdas itin mėgiamas. O kaip keliaujant savarankiškai Jums gali pasitarnauti visada po ranka esantis išmanusis telefonas?

Sudarykite maršrutą

Į savo išmanųjį telefoną parsisiųskite žemėlapių programėlę ar navigaciją ir keliaukite užtikrintai. Tiesą sakant, geriausia, jei turėsite daugiau kaip vieną programėlę tam atvejui, jei viena nustotų veikti ar visgi leistų „pasiklysti“. Keliautojai itin pamėgę populiariąją „Waze“ programėlę, kuri parodo ir būsimas eismo spūstis bei suteikia progą jas apvažiuoti, o taip pat navigaciją „Sygic“, kuri veikia be interneto ryšio.

Lankytinos vietos

Šiandien į išmaniuosius telefonus galime parsisiųsti ir daug įvairiausių programėlių, tad prieš kelionę nuspręskite, kas Jums aktualu. Galbūt tai bus programėlės, rasiančios puikias maitinimo vietas, galbūt vaizdingus maršrutus, lankytinas vietas, paminklus, viešojo transporto stoteles ar kt.

Vertėjai

Visai ne bėda, jei šiais laikais keliaujate į šalį, kurios kalbos nemokate. Atsisiųskite į telefoną  vertėją ir lengvai susišnekėsite kone bet kurioje šalyje. Vertėjas padės operatyviai išsiversti ir naudingą informaciją, pavyzdžiui, valgiaraščius, lankytinų objektų informaciją, užrašus gatvėje ar kt. Paprastai vertėjais galite versti tiek informaciją žodžių, tiek ir raštu.

Fotografuokite!

Šiandien daugelis išmaniųjų telefonų modelių gali pasiūlyti galimybes padaryti tobulus kadrus. Čia išmanieji kartais net pralenkia ir fotoaparatus.

Užimtumas

Jei keliaujate ilgą atstumą kartais gali prireikti pramogų prasiblaškyti. Tam puikiai tiks mėgiama muzika, audioknyga ar laidos įrašas.