Vertingiausi produktai kurie gaminami iš alyvuogių
Platus alyvuogių pasirinkimas
Puiku, kai galime rinktis iš plataus įvairių produktų pasirinkimo. Tada kur kas paprasčiau gaminti įvairius patiekalus, derinti skonius tarpusavyje ir panašiai. Kartais gali atrodyti, kad alyvuogės yra toks paprastas produktas, kad pasirinkimo tikrai nėra didelio. Galima pasirinkti iš juodų ar žalių ir pasirinkimas yra baigtas. Tačiau kai pasigilini, matai, kad pasirinkimas yra didelis, tad šiame straipsnyje ir norime papasakoti daugiau apie tai.
Įvairūs marinatai
Tikriausiai pats pagrindinis skonis, kuris susidaro yra marinatas. Jeigu jis pagamintas tinkamai, tuomet kuo puikiausiai gali paryškinti alyvuogių natūralų skonį ir toks pasirinkimas bus nepriekaištingas. Kadangi kiekvienas žmogus yra individualus ir skonis yra skirtingas, tai ir alyvuogių marinatai yra sukurti patys įvairiausi, todėl tikrai kiekvienas gali atrasti sau tinkamą skonį. Galima rinktis aitresnius, su didesniu žolelių kiekių, su netokiais įprastais skoniais ir panašiai. Pats geriausias būdas atrasti patį tinkamiausią pasirinkimą, jų išragauti kaip įmanoma daugiau, nes tik tada galėsite palyginti ir suprasti, kas jums patinka. Aišku, nereikia pamiršti ir kokybės, nes tik tinkamai pamarinuotos alyvuogės gali būti pačios skaniausios ir nenuvilti.
Užtepėlės
Dar vienas produktas, kuris yra gaminamas iš alyvuogių yra įvairios užtepėlės. Jos gali būti gaminamos tiek iš juodų, tiek iš žalių alyvuogių, todėl vėl kiekvienas gali pasirinkti pagal tai, ką mėgsta. Alyvuogių užtepėlės irgi gali būti įvairių skonių, tad nesunkiai jas galima priderinti prie įvairių patiekalų ar kitų užkandžių. Užtepėlės yra pagamintos taip, kad jas patogiai būtų galima tepti ant trapučių ir taip pagardinant įprastus užkandukus. Verta paminėti ir tai, kad tokios užtepėlės gali būti naudojamos tepti ant duoniukų, bet jomis gali būti gardinami ir kiti patiekalai, ten, kur alyvuogės tinka. O tai gali būti įvairūs marinatai, mėsos patiekalai, padažai ir panašiai, tad reikia nebijoti improvizuoti ir taip atrasti naujus skonius.
Juodos ir žalios alyvuogės
Tikriausiai pats pagrindinis skirtumas tarp alyvuogių yra tas, kad jos skiriasi savo spalva, tai yra juodos ir žalios. Tie, kurie ne itin dažnai jas valgo, gali sakyti, kad jų skonis yra vienodas ir nėra didelio skirtumo, kurį pasirinkti. O tie, kurie itin jas mėgsta, skirtumą tikrai matys. Aišku, labai daug skonio lemia pats marinatas, todėl didesnį dėmesį reikėtų atkreipti į jį.