Koks grilius tinkamiausias būtent jums?

Artėjant vasarai žmonės linksmeja, norisi daugiau laiko praleisti gamtoje, kieme su draugais ar šeima. Šiltieji mėnesiai sukelia daug malonių asociacijų, iš kurių dažniausiai pasitaiko maisto kepimas ant grotelių. Jei ketinate įsigyti kepsninę, tikriausiai kyla daug klausimų – kokią rūšį pasirinkti: dujinis ar anglinis grilis geriau? Kurioms grotelių savybėms reikia skirti ypatingą dėmesį? Kokių priedų gali prireikti? Išsirinkti padės Zuza.lt ekspertai.

Koks grilius tinkamiausias jums?

Kiekvienam žmogui sunku priimti sprendimą, kai kalbama apie griliaus pasirinkimą. verta prisiminti, kad kiekvienas žmogus skirtingas, dėl to ir maisto ruošimo ritualai skiriasi. Bene svarbiausias sprendimas, kurį teks priimti prieš perkant kepsninę – jos rūšies pasirinkimas. Yra anglinių, dujinių ir elektrinių kepsninių. Pasirinkimo patogumui pristatome tris tipus:

  • Anglinis grilis: šio tipo kepsninės skirtos tiems, kurie vertina tradicijas – šios kepsninės pagalba paruošite nepakartojamo dūmo kvapo ir skonio maistą. Jis taip pat puikiai tinka rūkytam maistui. Tiesa, tokio tipo kepsninės dažnai rekomenduojamos įgudusiems kepėjams, nes ruošiant maistą reikia mokėti įpilti reikiamą kiekį anglių ar malkų, nustatyti, kada medžiaga pakankamai įkaitinta, taip pat reikia kantrybės kaitinant. kepti ant grotelių ir pasirūpinti kepamu maistu. Žinoma, jei esate įvaldę kepimo ant grotelių meną, kepsninė su anglimis suteiks jūsų maistui aštraus skonio, o vienintelis nepatogumas, kurį turėsite – po kiekvieno kepimo nuvalyti pelenus nuo grilio.
  • Dujiniai griliai: greitas ir paprastas gaminimo būdas, nes dujinis grilis įkaista labai greitai ir juo labai paprasta naudotis. Šios kepsninės leidžia lengvai paruošti maistą lauke išėjus iš darbo ir sulaukus netikėtų svečių. Ypač patogu tai, kad šiai kepsninei reikia labai mažai priežiūros – nuvalykite ir ji paruošta naudoti! Renkantis dujinį grilį, atkreipkite dėmesį į jos šilumos galią – kuo daugiau karštų taškų turės jūsų grilis, tuo tolygiau keps maistą. Tiesa, ant šios kepsninės ruošiami patiekalai neturės dūmo kvapo.
  • Elektrinis grilius: tai gana patogus maisto gaminimo pasirinkimo būdas. Rinkoje yra didelis pasirinkimas šio griliaus variantų, dėl to, nes nereikia jam skirti daug dėmesio: nei pasiruošti anglių, nei didelės priežiūros. Buvo laikas, kai elektrinės kepsninės buvo skirtos namams ar vietovėms, kur anglies ar dujinės kepsninės nebuvo pasirinktos, tačiau dabar jos tampa vis labiau paplitusiomis maisto ruošimo priemonėmis. Renkantis šią kepsninę siūlome didžiausią dėmesį kreipti į jo galią, o įsigyjant turi aiškiai pasiteirauti, kokio tipo maistą jis tinkamas gaminti.

 

Kokie parametrai svarbūs perkant grilių?

Bene tvirčiausia medžiaga, iš kurios gaminamos kepsninės, yra patvari – nerūdijantis plienas. Bet atkreipkite dėmesį į plieno markę, kokybiškesnis metalas žymimas 304 (ne 430) numeriu, būtent šis plienas visai nerūdys. Kaip galite lengvai atskirti, iš kokios medžiagos yra pagaminta jūsų pasirinkta kepsninė? Pabandykite pridėti prie jo magnetą – jei prilimpa, tai pigesnis plienas. Tiek nerūdijančio, tiek įprasto plieno grotelės turėtų būti pakankamai storos, nes kuo jos storesnės, tuo grilis bus patvaresnis. Vieno atsakymo, ar didelė ar maža kepsninė yra geresnė, gali ir nebūti – viskas priklauso nuo jūsų asmeninių poreikių, kepimo ant grotelių įpročių ir ploto, kuriame kepsite dydžio. Jei turite pakankamai didelį kiemą, garažą ar pavėsinę – didesnės kepsninės gali suteikti daugiau komforto. Tačiau jei kepsninę naudojate tik retais atvejais arba gaminate tik kelis patiekalus, pakaks ir mažesnės kepsninės. Jei grilį naudojate šeimos šventėms ar draugų susibūrimams, o mėgstate gaminti įvairesnius patiekalus, rekomenduojame rinktis kepsninę su didesniu kepimo paviršiumi. Į jį patogiai galite sudėti pagrindinius patiekalus, garnyrus ir net desertus.