Kepimo garinėje orkaitėje privalumai

Jei ieškote būdo, kaip patobulinti virtuvę ir palengvinti maisto ruošimą, garų orkaitės yra puikus sprendimas. Jos suteikia daugybę sveikatai naudingų savybių ir leidžia lengviau paruošti maistą per pusę laiko. Nesvarbu, ar esate pradedantysis namų šefas, ar patyręs virėjas, garų orkaitės tikrai padarys maisto gaminimą malonesnį. O kaip? Sužinokite tai straipsnyje.

Garų orkaitės – sveikas maistas:

Garinės orkaitės yra vienas geriausių būdų išsaugoti visą maisto skonį ir maistingumą, kartu suteikiant gardų skonio pojūtį. Vandens pagrindu veikiantis gaminimo būdas padeda išlaikyti maistą sultingą ir minkštą. Kartu išsaugant vitaminus, mineralus ir kitas gyvybiškai svarbias maistines medžiagas. Kurios kitu atveju būtų prarastos įprastai kepant ar skrudinant orkaitėje. Tai reiškia, kad sveikus patiekalus galima paruošti greitai ir patogiai, nenukenčiant kokybei.

Taupykite laiką naudodami greitai įšylančias orkaites:

Vienas iš didžiausių garinių orkaičių privalumų – jų gebėjimas greitai įkaisti, palyginti su tradicinėmis orkaitėmis. Dėl to jos idealiai tinka užimtiems specialistams, kurie neturi daug laiko praleisti virtuvėje, bet vis tiek nori kasdien mėgautis šviežiai paruoštu maistu. Vos per kelias minutes galėsite paruošti vakarienę, nelaukdami ilgo kaitinimo laiko.

Lengvas valymas:

Valymas po vakarienės nėra smagus, tačiau su garų orkaitėmis tai neturi būti toks sunkus darbas. Valymo garais technologija padeda sumažinti riebalų sankaupas ant orkaitės sienelių, todėl reikia mažiau šveisti, kai ateina laikas tvarkytis po vakarienės. Be to, kadangi ruošiant maistą nenaudojamas aliejus ar riebalai, nereikia tiek daug laiko skirti valymui.

Vis dar svarstote, ar verta įsigyti?

Privalumai neginčijami. Dėl jų teikiamos sveikatos ir patogumo, taip pat laiko taupymo funkcijų jos puikiai tinka bet kurioje virtuvėje. Taigi, jei ieškote paprasto būdo, kaip per pusę laiko paruošti sveiką maistą, tikrai verta pagalvoti apie investiciją į tokią orkaitę. Pažadame – nenusivilsite.

Labiausiai pasiteisinę patiekalai su garais

Žuvis ir mėsa, daržovės ir net desertai yra vieni populiariausių patiekalų, ruošiamų garintuve. Garintuve ruošiama mėsa ar žuvis būna neįtikėtinai minkšta ir sultinga dėl drėgno karščio, kuris naudojamas ruošiant maistą. Taip pat , garintuve ruošiamos daržovės išlaiko spalvą ir išlieka traškios, priešingai nei ruošiant puode ar keptuvėje.